0

М инистърът на културата Атанас Атанасов заключи видеото, с което взриви мрежата.

В скандалното видеоселфи, на фона на класическа музика, той благодари на всички, които са се сетили да го поздравят за рождения му ден. Атанасов снима министерския си кабинет, гледката от прозореца, както и себе си, след което благодари и звучно намига с усмивка.

Министерското селфи светкавично обиколи социалните мрежи, като предизвика вълна от шеги и възмущение. Политическите опоненти на Атанасов публикуваха коментари с предположения за употреба на алкохол или наркотици, актьори направиха пародиийни видеоселфита, а певци и режисьори поискаха младия министър да си ходи.

След като го попиляха от майтапи, Атанасов блокира споделянето на видеоселфито, но пусна друго видео. В него заяви, че след 4 месеца на обществено внимание темата „Култура” отново е на дневен ред, обясни, че не е искал да обиди никого и направи обзор на постигнатото от ведомството за последните три месеца.

По-късно днес пък стана ясно, че Атанасов не възнамерява да напусне кабинета си след видеоселфито. „Няма да си подам оставката”, каза пред bTV министърът на културата. Реших да направя тест и да се обърна директно към хората, добави той и обясни, че никога не е употребявал алкохол и наркотици.

"Съжалявам, ако съм предизвикал негативни емоции, целта беше аз да направя тест, да привлека внимание, защото имам да казвам много важни неща. За добро или за лошо той проработи и сега всички прожектори се обърнаха към сектор "Култура", каза той и добави, че има още една новина, за която почти никой не е разбрал. "Новина от тази седмица, за която никой не разбра е, че отделихме милион лева, специално за филми с детска тематика. Всички отиваха досега в една и съща категория, които много трудно да спечелят, и никой не разбра през тази седмица за тази новина", обясни Атанасов.