0

21-годишен жител на село Тополчане е задържан след публикация в социалните мрежи за уличен грабеж, чийто жертва е станала възрастна журналистка от Сливен.

21-годишен жител на село Тополчане е задържан след публикация в социалните мрежи за уличен грабеж, чийто жертва е станала възрастна журналистка от Сливен.

Нападението над 68-годишната Маша Генчева е станало около 17,40 часа на 20 януари в пространството между сливенската митрополия и драматичния театър. Извършителят съборил жената на улицата, грабнал чантата й в която имало лични документи и неголяма сума пари и хукнал да бяга. На виковете за помощ от потърпевшата откликнали пет момчета, деветокласници от ППМГ „Добри Чинтулов“, които успели да му отнемат плячката, но не и да го задържат.Чантата била върната на жената, която в последствие написа в мрежата: „Благодаря на момчетата за бързата реакция и човечността!Има свестни и безстрашни младежи в Сливен. На тези анонимни за мен герои пожелавам здраве, обич и достоен живот.“.Ден по-късно Генчева е посетила училището, за да благодари и на преподавателите, там научила имената на тийнейджърите: Андрей, Виктор, Толга, Георги и Добромир.

Въпреки че пострадалата не е подала жалба, от РУ „Полиция“ – Сливен са се самосезирали, след написаното във ФБ, и на 24 януари стигнали до грабител, който при задържането се оправдал, че „спешно му трябвали пари, защото имал натрупан вече голям борч към игрална зала“. Образувано е било досъдебно производство, нападателят е задържан за 24 часа по закона за МВР, предстои материалите да бъдат предадени на прокуратурата. Задържаният нямал досега криминални прояви, уточниха от ОД на МВР.