0

С пипан след кражба на велосипед и кутия с дарения за леченията на болна жена от Казанлък 19-годишен младеж ще прекара следващите 16-месеца зад решетките, съобщиха от районния съд в Града на розите.

Спипан след кражба на велосипед и кутия с дарения за леченията на болна жена от Казанлък 19-годишен младеж ще прекара следващите 16-месеца зад решетките, съобщиха от районния съд в Града на розите.

Пребивавалият известно време в затвора за малолетни заради убийство в условията на неизбежна отбрана Карло Куртев беше задържан в Габрово на 14 април м.г. след като собственик на магазин за хранителни стоки разпространи видео , на което се вижда как момчето най-безцеремонно задига кутията с дарения за лечение на 39-годишната Зара Халачева, в която имало около 500 лв.

Кражбата е извършена на 6 април, междувремено Карло задигнал велосипед и мобилен телефон от момиче на улицата.

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи едно общо наказание в размер на една година и четири месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при „общ“ режим, на 19-годишния К. К. 

Пред Районен съд – Казанлък делото е преминало  по реда на съкратеното съдебно следствие,Куртев е признал изцяло вината си и съдията е  намалил размера на наказанието с една трета.

Името на Карло Куртев влезе общественото пространство след като в къща, собственост на община Казанлък бе открит труп на възрастен мъж. Тялото се оказа на 60-годишния гробар Моньо Христов, който бил настанен да живее в една стая над клуба на партия „Атака“ на улица „Александър Батенберг“ 71. Установено бе че смъртта му е настъпила след удар с тъп предмет на 9 февруари 2019 година.Ден по-късно Куртев бе открит в жилището на баба му, намиращо се в местността Старите лозя, тогава той  направи пълни самопризнания като заяви , че до фаталния удар се стигнало след като Калчев нахлул в стаята, където спял с цепеница в ръка и го ударил пръв.

Непълнолетния по онова време хлапак се оказа завършил девети клас в габровската гимназия „Цанко Дюстабанов“, където учел за готвач  през пролетта на 2018-а година. Не продължил образованието си защото баща му бил осъден и влязъл във великотърновския затвор, втората му съпруга нямала средства да издържа Карло и трите си деца от баща му.

След затвора в Бойчиновци Карло се завърнал в Габрово, но честичко „прескачал“ Балкана, за да краде из Казанлък.