0

С тотици хора от Сливен и други градове в страната подкрепиха учителя по математика Илиян Вълчев от местното ОУ „Христо Ботев“, чието име нашумя след жалба на майка, че е ошамарил сина й в час.

Стотици хора от Сливен и други градове в страната подкрепиха учителя по математика Илиян Вълчев от местното ОУ „Христо Ботев“, чието име нашумя след жалба на майка, че е ошамарил сина й в час.

Майката на петокласника Давид- Станимира обвини преподавателя, че безпричинно ударил силен плесник на детето и му издърпал ушите със заканата „Ти шести класи няма да видиш при мен!“. Станимира Господинова е депозирала и жалба срещу преподавателя в РУО- Сливен, започната е проверка, която трябва да завърши на 31 януари. Директорът на училището Денко Делчев потвърди за случилото се и обясни, че е получил писмени обяснения от подчинения си, който щял да обяви евентуалното наказание на 8 февруари след ваканцията.

В стартиралата на 27 януари от Радост Николова петиция защитниците на Илиян Вълчев изтъкват, че Вълчев е уважаван педагог, благодарение на който децата изучават предмета с желание и посещават учебните часове с удоволствие. Родителите смятат и че Вълчев подхожда към всеки ученик индивидуално с разбиране и адекватност.

Във връзка с поведението на Давид Станимиров, те изтъкват, че Давид има чести прояви на агресия и буйство спрямо своите съученици. Проявява неуважение към тях чрез словесни нападки и грубо отношение. Не спазвал дисциплината в час и в междучасията.