0

О бщинската болница в Дупница е вече с официално открита лаборатория за PCR-тестове, обяви прокуристката на здравното заведение Мария Иванова.

Общинската болница в Дупница е вече с официално открита лаборатория за PCR-тестове, обяви прокуристката на здравното заведение Мария Иванова.

Както е известно, болничното заведение получи последен писък на модата техника от посолството на САЩ в България за тази дейност, като общо в страната са 3.
„Лабораторията, която бе открита на 19 октомври е вече официално лицензирана. Получихме от Министерство на здравеопазването разрешение и стартирахме дейност. През този период преминахме задължителните лицензионни действия свързани с проверки, тестове, проверка на персонала и т.н. Много е важно да отбележа, че сме създали режим на работа, който ще бъде денонощен, включително и събота и неделя. Знам, че мнозина жители от района пътуват особено в почивните дни и следобедните часове по другите градове за PCR-и, най-вече заради предстоящи пътувания в чужбина, но това вече няма да е необходимо“, коментира Иванова.


Тя допълни, че новозакупеният скенер е вече напълно готов и монтиран и се очаква разрешение за пускането му в експлоатация от АЯР.