0

В ъв Варна започва дарителска кампания „Мобилност за независим живот“, чиято цел е да предложи нова социална транспортна услуга в помощ на хора с намалена подвижност и техните семейства.

Във Варна започва дарителска кампания „Мобилност за независим живот“, чиято цел е да предложи нова социална транспортна услуга в помощ на хора с намалена подвижност и техните семейства.

„Хората в инвалидни колички или други специални нужди ползват градските автобуси или специализираните общински микробуси, но понякога достъпът до тях е затруднен, а за пътувания извън града е само за групи. Новата услуга ще е „от врата до врата“ и ще допълва наличните услуги в града", посочи Диана Настева, председател на сдружение „Няма невъзможни неща“.

Сдружението планира да закупи транспортно средство, оборудвано с рампа за инвалидни колички и да организира услуга по превозване на хора с намалена подвижност – индивидуално или в група, за еднократни или регулярни пътувания, в града или извън него. Предвидено е услугата да се заплаща от бъдещите потребители и да е организирана така, че да бъде удобна за ползвателите – да бъде от врата до врата, да има кой да им помогне с качване и слизане, работното време да е съобразно с активността им и др.

Транспортната услуга ще бъде част от дейността на Социалното предприятие към сдружението, в което работят младежи с ментални затруднения. Кампанията „Мобилност за независим живот“ е по идея и инициатива на известната трудноподвижна варненка Росина Русева.

Средствата за реализиране на идеята се набират по откритата дарителска сметка с

IBAN: BG94 RZBB 9155 1000593926

Банка: Райфайзенбанк България АД

Титуляр е сдружение „Няма невъзможни неща“