0

С ъпругът на Севдалина Арнаудова Делян Димитров с коментар за обиска в дома на медийния съветник на Бойко Борисов. Той обясни, че полицията е търсила документи, уличаващи Борисов, Владислав Горанов и Васил Божков. Димитров е на протест пред сградата на Главна дирекция "Национална полиция" заедно с депутати на ГЕРБ и симпатизанти. 

„Иззеха командировъчни на съпругата ми, телефони - стари и нови, някакви флашки. Провериха цялата къща”, посочи пред Нова телевизия Димитров.

Той изрази недоволството си от начина, по който е извършен обискът в дома им: „Докато вечеряме с моето дете, на осем години. Влизат вкъщи при детето ми… То започна да плаче и да бяга”, обясни съпругът на Арнаудова.

Съпругът на Арнаудова заяви, че органите на реда са претърсили само служебния му автомобил. „Слязоха, снимаха номера и го пратиха. След няколко минути излезе информация, че е намерен джип на „Аркад” в дома на Севдалина Аранудова”, обясни Димитров.

Той потвърди, че джипът е на фирмата, строила „Балкански поток”, и уточни по какъв начин се е озовал у него. „Когато приключи проектът, те ни дадоха техни коли, които бяха взели на лизинг, за да ги ползваме. Както дадоха на нас джипове и пикапи за районите в страната. Така и дадоха на Министерството на екологията и на Агенцията по горите. Дали са ни да ги ползваме, не знам каква е тази бомба”, подчерта той.

Димитров попита: „Ние какви сме, престъпници ли сме, погазил съм Конституция ли”. И уточни: „Не знам какво ще измислят, живеем в демокрация. Всичко е за да се отнеме вниманието от важните неща”, категоричен е той.