0

Д нес, в 13:48 ч. българско време е регистрирано земетресение с епицентър 66.4 км западно от о. Линос (Република Гърция). Събитието е с магнитуд 5.5 и дълбочина 9.8 км. В рамките на един час след първото земетресение са регистрирани вторични трусове с по-слаб магнитуд.Това съобщи на страницата си Института по Геофизика, Геодезия и География към БАН.

Днес, в 13:48 ч. българско време е регистрирано земетресение с епицентър 66.4 км западно от о. Линос (Република Гърция). Събитието е с магнитуд 5.5 и дълбочина 9.8 км. В рамките на един час след първото земетресение са регистрирани вторични трусове с по-слаб магнитуд.Това съобщи на страницата си Института по Геофизика, Геодезия и География към БАН.

Трусът е усетен на места и у нас-в Благоевград, както и по високите етажи в София и Пловдив. Софиянци веднага коментираха притеснително в групите във фейсбук.

"Усетихме труса на 7-ия етаж в Пловдив", е един от коментарите под новината в страницата на института. Столичани от Овча купел също споделиха, че са усетили земетресението.

Трус край Перник беше регистриран и нощта в 03.42 ч. Той беше с магнитуд 3.2 по скалата на Рихтер.