0

З ам.-шефът на парламента Кристиан Вигенин няма да се карантинира, въпреки че присъства на вчерашното заседание на КСНС заедно с председателя на Народното събрание Никола Минчев, който по-късно даде положителен тест за коронавирус.  

Зам.-шефът на парламента Кристиан Вигенин няма да се карантинира, въпреки че присъства на вчерашното заседание на КСНС заедно с председателя на Народното събрание Никола Минчев, който по-късно даде положителен тест за коронавирус.  

Вигенин обясни в профила си във фейсбук, че не подлежи на карантина, тъй като е прекарал COVID преди по-малко от 3 месеца.

„Във връзка с вчерашната новина след КСНС за положителния тест за ковид-19 на председателя на НС, искам да ви информирам, че съгласно заповедта на министъра на здравеопазването от 22.10.2020 г. и правилата на РЗИ за нейното приложение, аз НЕ подлежа на задължително карантиниране, тъй като съм преболедувал ковид по-малко от 3 месеца преди контакта със заразен. Тестът ми за ковид-19 е отрицателен. Във връзка с това възнамерявам да продължа да изпълнявам задълженията си, като ще следя ежедневно здравния си статус”, написа социалистът в социалната мрежа.

Както "Монитор" вече съобщи, премиерът Кирил Петков и началникът на политическия му кабинет Лена Бориславова са под карантина, а лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов заяви, че ако РЗИ му наложи изолация, ще я спази.