0

П оради влошаващата се епидемична обстановка от понеделник, 24 януари всички ученици от Благоевградска област минават на дистанционно online обучение, реши вчера следобед областният щаб в града.

Поради влошаващата се епидемична обстановка от понеделник, 24 януари всички ученици от Благоевградска област минават на дистанционно online обучение, реши вчера следобед областният щаб в града.

На специален брифинг областният управител Валери Сарандев обяви, че мярката влиза в сила за една седмица, въвежда се и вечерен час. След 20:00 часа учениците ще се допускат навън само с възрастен придружител. Ивайло Златанов, началник на Регионалното управление на образованието внася днес решението в Министерство на образованието за одобрение. Контролът ще се изпълнява от общинските служби, от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и от органите на реда. Само за вчера новозаразените в Благоевградска област са 695. В Разлог и Петрич вече няма свободни педиатрични легла. Засега детските градини няма да бъдат затваряни, но няма да бъдат допускани болни деца, стана ясно на брифинга