0

П резидентът на Сърбия Александър Вучич коментира “френското предложение” за деблокиране на европейския път на Северна Македония, като посочи, че Скопие не трябва да го отхвърля преди да помисли добре за националните си интереси, съобщава агенция МИА.

"По принцип не мога да ви кажа дали предложението е добро или не, нека народът на Македония реши. Македонските граждани, пак ще кажа, те знаят по-добре от мен дали нещо е добро или не за националните интереси на страната им. Просто моля хората да помислят, да помислят дали не приемат или отхвърлят нещо априори,“ посочи снощи в интервю за телевизия "Сител“ Вучич.

Той отбеляза, че е добре Северна Македония да бъде на европейския път, за да има по-големи възможности за привличане на инвестиции.

Вучич посочи, че премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски е защитавал изключително силно позициите на страната на срещата на върха в Брюксел миналия месец.

Сръбският президент заяви, че РСМ и Албания заслужават да започнат преговори за членство в ЕС.

Според Вучич двете страни отдавна са заслужили членството заради своята ангажираност, постигнатите резултати и изпълнението на всичко, което се изисква от тях.

Рама към Скопие: Приемете предложението – друго няма да има

Нидерландският премиер отсече: Ако Скопие отхвърли офертата "Макрон", Тирана сама поема по пътя към ЕС