0

В рамките на по-малко от пет дни се оказа, че са взети две отделни решения за разполагане военни части на територията на България, разбира се не български. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на брифинг. "Едното дойде като новина при посещението на министъра на отбраната на САЩ, където при излязлата непотвърдена информация се казва, че ние сме поискали допълнителна военна американска част", каза той. По думите на Костадинов тепърва ще питат МО дали е вярно. 

Само преди часове стана ясно, че на територията на България ще се се разположи втора бойна група на НАТО, този път от военнослужещи от Великобритания, а ние сега имаме у нас военни от Испания и Нидерландия, така ще имаме от четири държави, посочи той.

"Считаме и смятаме, че единствените, които трябва да гарантират териториалната цялост и независимостта на страната са българските въоръжени сили", каза Костадинов и припомни думите на президента, че ако има нужда от повишаване на сигурността на нашата страна, това трябва да се случи само чрез повишаване на отбранителните способности на българската войска. По думите му това не трябва да се случва чрез въвеждането на чужди войски на българска територия.

Костадинов разкритикува и подписания договор за доставка на изтребители F-16, за които стана ясно, че ще бъдат доставени чак през 2030 г. "Тези пари, които бяха платени от всеки един от нас, ще се окажат хвърлени на вятъра, което може да е едно от най-голямото крупно престъпление, извършено от държавници, за което ние ще искаме сметка.

От "Възраждане" не подминаха и вчерашния митинг в центъра на София в подкрепа на Украйна. "Вчера беше проведен един чужд митинг, на който присъстваше цялото държавно ръководство и на който се вееха знамена на чужди държави и на терористични организации. Освен това разполагаме и с информация, че на мероприятието са се промъкнали хора, които са част от украинските паравоенни организации'', коментира Костадинов.

В тази ситуация не ни остава нищо друго, освен да подготвим контрадействие. "Нашите собствени управляващи се държат като служители на чужди посолства. От тази гледна точка ние започваме подготовката на серия от действия, които ще бъдат насочени към недопускане на чужди окупационни войски на територията на нашата страна", заяви още Костадинов и добави, че правителството представлява заплаха срещу националната сигурност. За да стане ясно, че българският народ не одобрява тази политика. В момента България е колония и ние трябва да се борим за нашата независимост, подчерта той.