0

Е дин от най-известните търсачи на трюфели в Котленския Балкан, който от години се занимава и с подготовката на кучета за тази дейност, попадна в арест след сигнал за пребита до смърт жена, приета по спешност рано заранта в неделя  в сливенска болница.

Един от най-известните търсачи на трюфели в Котленския Балкан, който от години се занимава и с подготовката на кучета за тази дейност, попадна в арест след сигнал за пребита до смърт жена, приета по спешност рано заранта в неделя  в сливенска болница.

50-годишната Нефизе била докарана в болницата с хематом на главата, в  безсъзнание и с множество други наранявания от тъп предмет по цялото тялото. Тя е настанена в реанимацията и лекарите се борят за живота й. Съпругът на пребитата жена, изтърпелият вече няколко присъди за кражби 53-годишен Мустафа Халилов Кьойбашиев бил закопчан от пристигналите в родното му село Ябланово малко преди обед на 9 януари, той отричал да е посягал над съпругата си с която имат вече две пораснали деца, работещи от много време в Германия.

От сливенската окръжна прокуратура уточниха че наблюдаващият досъдебното производство за опит за убийство прокурор е постановил 72-часово задържане на обвиняемия, предстояло внасяне на искане в съда за постоянното му оставяне зад решетките.

В Ябланово разказват, че Мустафа бил истински майстор при търсенето на скъпите гъби, но нямал мярка в пиенето и често изливал гнева си върху Нефизе. Пиянството на таткото прогонило на практика децата им в чужбина.

Часове по-късно е образувано и още едно досъдебно производство за умишлен палеж на лек автомобил в твърдишкото село Сборище, където рано заранта на 10 януари е бил подпален Фоксваген голф, собственост на 38-годишния Коста Борисов. Колата била изпепелена малко след скандал между Борисов и негови сватанаци , живеещи в близкото градче Шивачево. Те са подали жалба че мъжът е потрошил техен автомобил след скандал за завърналата се при близките се негова снаха. Предполага се че пожарът в Сборище е своеобразна вендета.Близо 2000 са постоянните жители на селото, над 1 200 от тях са от ромски произход, коментира кметът Злати Златев, повечето били без работа и карали на социални помощи .