0

З адържаха мъжа, подал сигнал за бомба във врачанската болница. Той е на 20 години и е от София. 

Припомняме, че  в сряда беше подаден анонимен сигнал за взривно устройство в лечебното заведение. Полицаи и представител на болницата направиха пълен оглед. Бомба не беше открита. Сигналът за бомба е свързан и с инцидента, случил се във Врачанската болница, при който 44-годишна жена почина в лечебното заведение, след като чака 40 минути да бъде приета в спешното отделение.

Разтърсващо видео, качено от свидетел на случката във Фейсбук, показва как жената на регистратурата на болницата го пита мъжа на починалата  какво е пила съпругата му и мъжът отговаря, че от два дни пие флудрекс, но през нощта се събудила и му казала, че едва диша. Докато притесненият човек се опитва да върне в съзнание съпругата си, чиято глава пада назад, жената от регистратура няколко пъти го пита за ЕГН-то, като в същото време най-спокойно разбърква кафето си, вместо да извика дежурния лекар.

Окръжна прокуратура-Враца се самосезира по случая. Деянието е квалифицирано по чл.123, ал. 1 от НК - причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност. Тялото на жената ще бъде ексхумирано и ще се направи аутопсия, за да се уточни причината за смъртта й.