0

„Предлагам да върнем картата за една линия. Причините за това са ясни. Очевидно е, че за част от гражданите, които използват градския транспорт с тези превозни документи, решението създаде затруднения“. Това заяви пред медиите председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той припомни, че предложението за отпадане на картата за една линия е подкрепено единодушно с подписи на членовете на Комитета от общински съветници от всички политически партии, които са автори на новата тарифна политика в градския транспорт.

Георгиев ги покани на заседание, за да преразгледат своето решение.

„36 000 граждани бяха лишени от правото да избират сами дали да използват годишната или месечната карта. Това трябва да бъде поправено и очаквам от Комитета в спешен порядък да вземе такова решение“, допълни шефът на СОС.

Георги Георгиев посочи, че в рамките на един месец и половина решението може да влезе в сила. Според него в новата тарифна политика е имало много добри решения и системата работи. Продадени са били 7,5 милиона електронни билети, което означавало, че хората й се доверяват.

„Системата работи добре и няма да позволя едно малко камъче да преобърне колата“, категоричен бе шефът на столичните общинари.