0

З аместник-кметът на Пловдив Георги Титюков входира официален сигнал в прокуратурата по повод скандален запис, който бе изпратен по електронните пощи до някои, предаде "Марица". 

В имейл, който идва от подател с името Жоро Колев се твърди, че записът е с гласа на Титюков и в него става въпрос за купуване на гласове. 

"Подадохме сигнал в прокуратурата за измама, за клевета, за опит да се повлияе на резултатите на балотажа в неделя. Това не е моят глас. Никога не съм правил това, за което се говори в него", посочи Титюков, който на вота на 29 октомври се яви като кандидат за кмет на район “Централен” от коалицията “Съединени за Пловдив”. 

Той каза още, че е говорил с адвокат и с IT специалист. Становището им е, че има два варианта - или гласът в записа е на имитатор, или е дело на Chat GPT.

"Затова е сложен шум, за да не си личи накъсването на отделните фрази. Това е измама, фалшификат", подчерта заместник-кметът. 

Титюков допуска, че вчерашната заявка за подкрепа от коалиция "Съединени за Пловдив" за ГЕРБ на балотажа за кмет е една от възможните причини за атаката. 

На въпрос дали подозира чие дело е въпросния запис, той отговори, че не подозира никого. "Няма как да кажа подозирам еди кой си", коментира Титюков.

Той бе подкрепен от представители на коалиция "Съединени за Пловдив".