0

К метът на София Васил Терзиев заяви, че не вижда причина за нови кметски избори в столицата, предаде БТА.

"Ако съдът постанови, че трябва да има, ще се съобразим", заяви градоначалникът по повод вчерашния коментар на Бойко Борисов за нови избори в столицата. По думите му в една правова държава е важно какво ще постанови съдът.

ЩЕ СЕ РАЗТУРИ ЛИ СГЛОБКАТА? Постът на външен министър спъва ротацията!

Преди ден лидерът на ГЕРБ коментира липсата на избран председател на Столичния общински съвет (СОС) и заяви, че процедурата изисква този, който е избран за кмет, и е първа политическа партия, да прави мнозинства и попита защо да няма нови избори.

"Докато аз съм на този пост, ще защитавам интересите на софиянци, ще работим активно с администрацията и ще гледам да предвижда дневния ред", каза още Терзиев.

На въпрос, свързан с евентуална манипулация на вота, той заяви: “Ако говорите за изборни манипулации, много добре знаете какво се случи. Знаете колко протокола имаше, където се вижда на видеозаписите, че съм със 150 - 200 гласа и ми се пише нула.”

НАЙ-НАКРАЯ: Партиите в СОС се разбраха за временен председател!

Според него, ако се стигне дотам да се броят всички гласове, то той би получил повече. "Всичките тези обвинения за изборни измами от хора, които отмениха машинния вот, които имат богат опит в правене на избори, за мен е малко несериозно", каза столичния кмет.