0

У лтраси от „София-Запад“ нападнали и напердашили ченгета в заведение в Созопол заради забележка, съобщи Флагман.

Според онлайн изданието инцидентът станал на 4 юли - професионалния празник на МВР в известно заведение в града. Час по-късно в болница се озовали трима цивилни служители на РУ-Созопол, които били нападнати от запалянковците.

Купон

Малко след 3 часа, когато футболните фенове обърнали солидно количество алкохол и станали по-шумни. Тогава няколко полицейски служители, които същата вечер отбелязвали националния празник на МВР, се опитали да ги усмирят и им направили забележка. Свидетел на скандала твърди пред Флагман.бг, че не е имало проблеми между двете компании, словесни нападки или спречкване, дори не са се познавали, просто седели на съседни маса. Изведнъж един от ултрасите се насочил към масата на полицаите и започнал да раздава крошета на всички. Другите здрави мъже от „София Запад“ веднага скочили, когато видели, че нападнатите клиенти отвръщат на ударите. Така започнало масовото меле, което нанесло сериозни щети на оборудването на дискотеката. Пострадали са сериозно и нападнатите полицаи.

Производство

Изданието твърди, че по случая даже имало образувано досъдебно производство в Районна прокуратура - Бургас. Тече процедура по разпознаване на нападателите и тяхното издирване. На кадрите от камерите в заведението се вижда схватка между мъже с черни фланелки и още няколко души. След това се вижда как първите напускат заведението на собствен ход. От кадрите обаче не става ясно кой точно е започнал мелето.