0

К итайският технологичен гигант Xiaomi заяви, че ще започне доставките си на електрически коли този месец, като това е първият му набег в конкурентната автомобилна индустрия.

Цената на колата се очаква да бъде обявена на 28 март.

ИНСТАЛАЦИЯ ПО НАШЕНСКИ помпа с ток електромобили, но законно ли е?! (СНИМКИ)

Петият по големина производител на смартфони в Китай посочи, че има 59 магазина в 29 града в страната, за да приема поръчки.

Това е на фона на ценовата война между китайската автомобилна компания BYD и американската Тесла на Илон Мъск. 

При разкриването на Speed ​​Ultra 7 (SU7) миналата година, главният изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун заяви, че компанията има за цел да стане един от петте най-големи производители на автомобили в света.

Компанията заяви, че ще инвестира 10 милиарда долара в начинанието си през следващите 10 години.

Лей каза, че SU7 е технология за „супер електрически мотор“, която е способна да ускорява по-бързо от някои електромобили Тесла и Порше.

Xiaomi също така се надява, че споделената операционна система на автомобила с неговите телефони и други устройства ще се хареса на клиентите.

ПАРИ НА ВЯТЪРА: Електромобилите се оказаха по-големи замърсители от бензиновите коли!

Това е един от малкото нови потенциални участници на пазара на електрически автомобили в Китай, които получават одобрение от властите, докато управляващите се опитват да ограничат потока от нови автомобили.

SU7 ще се произвежда от звено на държавния производител на автомобили BAIC Group в завод в Пекин, който може да произвежда до 200 000 автомобила годишно.

Акциите на Xiaomi скочиха с повече от 10% в Хонконг след обявлението.