0

С настъпването на пролетта много хора започват да обръщат внимание на фигурата си, която обикновено придобива по-овални контури през студените зимни дни. От тук тръгват и намеренията за сваляне на килограми. Най-често използваният метод са диетите за бързо отслабване.

С настъпването на пролетта много хора започват да обръщат внимание на фигурата си, която обикновено придобива по-овални контури през студените зимни дни. От тук тръгват и намеренията за сваляне на килограми. Най-често използваният метод са диетите за бързо отслабване.

След дългите тъмни и студени месеци тялото е изтощено и строгите монодиети и гладуването не биха му се отразили особено здравословно. Затова към пролетните диети трябва да се подхожда с особено внимание. Освен, че трябва да редуцират теглото достатъчно бързо, те трябва да са балансирани, за да ни дадат сили и енергия да избегнем пролетната умора.

В какво се състои бързата пролетна диета?

Като се придържате към бързата пролетна диета, можете да свалите 2-5 кг на седмица. В рамките на тези дни, колкото трае диетата и като цяло за здравословен живот е полезно да свикнете със следните неща:

- Пийте много вода, най-малко един и половина литра на ден.

- Спете около 8 часа на нощ.

- Правете физически упражнения, дори и кратка половинчасова разходка е добре.

- Изключете от пролетното си меню за отслабване алкохол, газирани напитки, сладкиши, бяла захар, тестени изделия от бяло брашно, колбаси и пушени меса, мазни сирена, индустриални продукти и масло.

Предлагаме ви дневно меню за бързо сваляне на килограмите през пролетта:

След събуждане:


Изпийте две чаши вода със стайна температура.

Закуска

Пийте кафе или чай без захар. Може да хапнете 200-250 г кисело мляко с пълнозърнести мюсли и шейк от пресни плодове с оризово мляко без захар. Друг вариант е плод и филия препечен пълнозърнест хляб с органично сладко, портокалов сок и 3 домашно приготвени веган бисквитки. Можете също да хапнете 200 г извара, няколко бисквити или препечен хляб с лъжица мед.

Междинна сутрешна закуска

Изберете някой от следните варианти: плодове, 200 г кисело мляко с ниско съдържание на мазнини, смутита от пресни плодове и зеленчукови смутита, сок от цитрусови плодове или шепа ядки.

Обяд

Изберете някой от вариантите:

- Пълнозърнести тестени изделия (до 80 грама), салата от сезонни зеленчуци, подправени със зехтин.

Порция ориз и зеленчуци, сготвени заедно или варен ориз и салата.

- Порция постно ястие от боб, леща, грах или нахут и сезонна салата.

- Пълнозърнеста филийка хляб, постно говеждо или пилешко и сезонна салата.

- Кашкавал и салата.

- Порция зеленчукова супа, пълнозърнеста филийка.

Следобедна закуска

Изберете някой от следните варианти: плодове, 200 г кисело мляко с ниско съдържание на мазнини, смути от плодове и зеленчуци, сок от цитрусови плодове или шепа ядки.

Вечеря

За вечеря можете да хапнете сезонна зеленчукова салата, тънка филия препечен пълнозърнест хляб плюс някой от вариантите: постно месо, яйца, нискомаслени сирена, бобови растения, риба.

Преди лягане

Можете да пиете топъл билков чай без захар с лимон, чай от лимон и джинджифил, мента, зелен чай, лайка.

Както виждате, тази бърза пролетна диета е перфектно балансирана хранителна система, която е доста лека, като същевременно запазва целия хранителен потенциал за витамини и минерали. Благодарение на това ще можете да поддържате добро настроение и работоспособност, като същевременно отслабвате.