0

К акво си мислите, когато чуете думата „жена“? Експериментът, проведен от компания за доставки на храна се завъртя в интернет по случай празника на дамите – 8 март.

Какво си мислите, когато чуете думата „жена“? Експериментът, проведен от компания за доставки на храна се завъртя в интернет по случай празника на дамите – 8 март.

Ентусиастите, които са се включили в проучването са мъже и жени на различна възраст, с различно семейно положение, интереси и професии. А отговорите, които дават в специално заснетото видео са изненадващи. Жената е „смисъл“, „вселена“, „любов“, посочват в отговорите си част от интервюираните.

Експериментът е дело на платформата за доставки на храна Takeaway, а освен поздрав за дамите в днешния ден, идеята е да популяризират и благотворителната си инициатива си навръх 8 март. Компанията ще дарява по 1 лев от всяка осъществена доставка на храна в празничния ден за програми за борба с домашното насилие и равенство на жените.

„Денят на жената е специален ден и всички жени трябва да могат да се почувстват специални“, коментира инициативата регионалният директор на компанията за Югоизточна Европа Владимир Давчев.

Идеята за експеримента дошла в отговор на недостатъчното признание към българските жени и тяхната значима роля в живота. „Надяваме се да вдъхновим хората да се обърнат към специалните за тях жени и да изразят своята признателност и любов към тях, допълва брандмениджърът Елеонора Димитрова.