0

Ч овека паяк Иван Кристоф тренира за бъдещи спасителни мисии на огромна височина и има намерение да постави световен рекорд за Гинес в Дубай.

Човека паяк Иван Кристоф тренира за бъдещи спасителни мисии на огромна височина и има намерение да постави световен рекорд за Гинес в Дубай.

„Подготвям специален полет на самолет от София до Дубай за бизнес форум в подкрепа на доброволческото спасяване. Уреждам там да се направи световен рекорд за Гинес, който да бъде подарък за България и ОАЕ“, разкри специално за „Телеграф“ Кристоф.

Българинът с канадски паспорт, който иска да превърне София в спасителен център и да създаде тренировъчна база у нас, възнамерява да постави световния рекорд във въздуха, летейки в условията на турболенция.

Екстремни

„Ще използваме най-новата екипировка за дишане на кислород в екстремни ситуации и на екстремни височини при въздушен десант. Тествахме авангардни газоспасителни олекотени системи, както на земята, зад загряващ самолет преди полет“, разкри още Кристоф. Човекът паяк обясни, че той е екипът му са започнали подготовката за въздушни операции на височината на осемхилядници. „Ще ползваме най-добрата в света специализирана техника и мобилна кислородна апаратура. Една от идеите е в тези рекорди да участва и българка“, обясни българинът, който от години развива бизнес и доброволческа работа в областта на височинната аварийна работа.

Инициатива

„С тези рекорди ще спечелим сърцата на местните емирати и кралското семейство на Дубай, от които принцовете на Дубай, НВ шейх Маджит Бин Мохамед Бин Рашид ал Мактум и НВ шейх Мансур Бин Мохамед Бин Рашид ал Мактум, синове на шейх Мохамед Мохамед бин Рашид ал Мaктум“, коментира Кристоф. „С инициативата искам и мога да помогна на български инициативи и на тези, които искат да си представят атрактивни проекти за инвеститори на най-голямото световно изложение Експо 2020 Дубай“, разясни още той. „Инициирах каузата #UnitedForBulgaria за търсене на атрактивни места за представяне на България - дестинация за екстремни спортове по време на Експо 2020 Дубай за всички, които имат желание да се обединим в представянето по най-добрия начин на България като атрактивна дестинация за инвестиции и посещения“, уточни нашенецът. Кристоф съобщи, че за проекта ще съдейства и дубайската филмова звезда и продуцент Мансур Алфеели, който вече сам е заснел два филма за България.