0

В  депресия могат да изпадат не само хората, но и животните. Ако забележите, че домашният ви любимец проявява странно, нетипично поведение е добре да го заведете веднага на ветеринарен лекар. Ако няма здравословна причина за промяната в настроението му, то той може да бъде депресиран, пишат в платформа за видеосподеляне. Вижте кои могат да са причинителите за депресия при домашния любимец:

В депресия могат да изпадат не само хората, но и животните. Ако забележите, че домашният ви любимец проявява странно, нетипично поведение е добре да го заведете веднага на ветеринарен лекар. Ако няма здравословна причина за промяната в настроението му, то той може да бъде депресиран, пишат в платформа за видеосподеляне. Вижте кои могат да са причинителите за депресия при домашния любимец:

Физическо заболяване или неразположение

Ако домашният ви любимец има здравословен проблем, то той може да се потисне и депресира. Ако след възстановяването му продължи да поддържа това състояние, добре е да потърсите помощ от ветеринар.  

Скръб

Домашните любимци могат да скърбят за човек или друго животно. Ако любимецът ви усети, че е изоставен може да почувства тъга, породена от раздялата. Често скръбта е причинител на депресия при домашната ни животинка. 

Промяна на околната среда

Преместването в нов дом, общата промяна на пейзажа, като ремонт или дори времето навън може да повлияе неблагоприятно на домашния ни любимец. Обикновено отнема известно време, докато се приспособи към големите промени в заобикалящата го среда.

Страх

Вашият домашен любимец може да има страх или фобия, която го кара да изглежда депресиран. Кучетата понякога показват страха си по различни начини. Те могат да не изглеждат уплашени, но да се оттеглят от нормалните си дейности, за да се защитят.

Вие (собственикът)

Ако ние не се чувстваме добре, пътуваме често или правим друго, което да ни отдалечи от любимеца ни, можем да породим у него негативна емоция. Някои кучета изпадат в депресия, ако собствениците им ги няма за дълъг период от време. Ако вие сте депресирани, може несъзнателно да променяте дневната рутина на домашния си любимец и това да му повлияе емоционално.  

Ако имате съмнение, че домашният ви любимец е депресиран е добре да се свържете с ветеринар.