0

И талианка от Торино платила към три милиона евро на любовника си, за да не разкрие връзката им пред нейния съпруг. Донжуанът изрекетирал прелюбодейката чрез трима негови приятели, на които уж дължал големи суми пари и те я заплашили, че ако не им ги платяла, щели хем да я обадят на мъжа й, хем да пречукат гаджето й. След продължилото няколко седмици разследване прокурорът от града на ФИАТ Андреа Падалино обвинени любовника и неговите авери в изнудване в особено големи размери и вчера те бяха закопчани от служители на Финансовата гвардия.

Ако се вярва на медиите в Торино, любовта между богатата и симпатична дама на средна възраст и 45 годишният Марко Павезе била пламнала в началото на пролетта на миналата година. Запознали се в агенцията за недвижими имоти, на която той бил шеф, харесали се, преспали и започнали да се срещат всеки ден на различни места, като за организацията на любовните рандевутата се грижела жената. С времето Марко обаче усетил, че тя изпитва панически страх от разкриването на връзката им пред нейния съпруг и заедно с приятелите си Антонио, Масимо и Кристоф скроили план за източване на дебелата й банкова сметка. Просто един ден след обичайния секс-маратон любовникът й се оплакал, че дължи много пари на кредитори и ако не им ги изплати, те щели да кажат на мъжа й с кого се среща тайно, а него самия да го убият. Само няколко дни по-късно прелюбодейката била заплашена в анонимен телефонен разговор какво я чака, ако не започне да плаща дълга на гаджето си си и тя въобще не се поколебала да извади чековата книжка. Обикновено мотивирала изписваните с шестцифрени суми чекове като дарения или подаръци, доста пари пък превеждала по банков път, аргументирайки разходите като участие в инвестиционни проекти.

Така до есента изръсените от дамата пари набъбнали до към три милиона и директорът на банката уведомил за необичайните харчове баща й, който е един от най-уважаваните индустриалци на Торино. Именно той попълвал редовно сметката на чедото си, съответно поискал разпечатка на изразходваните средства и след като усетил, че става дума за някаква голяма далавера, почукал на вратата на прокуратурата. Няма и два месеца по-късно магистратите потвърдили предчувствието му.