0

С борник от детски разкази и рисунки, посветен на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, ще събира пари за нов кувьоз за недоносени бебета. Автор на инициативата „180 мига безсмъртие“ е Ивайло Кючуков, който е и съавтор на две детски книги, посветени на делото и борбата за свобода на Левски и Ботев.

Благотворителното събитие е посветено на годишнината от рождението на Апостола и ще се проведе на 17 юли, понеделник, от 18,30 часа в Съюза на архитектите в България в София. Там ще бъде представен и сборникът, посветен на Левски. На събитието в продажба ще е лимитирана серия от 100 броя на книгата „180 мига безсмъртие“ с цена от 180 лв., средствата от която ще отидат изцяло в подкрепа на благотворителното събитие. Всеки желаещ ще има възможността да дари и сума по собствено желание и възможност, без да се ангажира с покупката на книгата. Средствата, които бъдат събрани от продажбата на изданието и даренията от страна на присъстващите, постъпили в подкрепа на проекта, ще бъдат използвани за купуването на кувьоз, който ще бъде предоставен на нуждаеща се болница. Изданието е уникално по рода си, простира се на 336 страници с луксозна визия, пълноцветно и създадено изцяло да покрие своята голяма мисия – спасяването на детски животи.

„Очаквам да се присъедините и да отворите сърцето си към кампанията, съпътстваща излизането на бял свят на сборника от детски разкази и рисунки. Защото каква по-голяма почит към Апостола на българската свобода от това да се борим за съхранението на нашата България и нейното бъдеще - децата. Да съхраним, запазим и дадем живот на онези малки и непокварени от ежедневието ни същества, у които трябва да възпитаваме идеалите на Апостола. И да помним, че те са най-голямото ни богатство“, заяви самият Кючуков.