0

Х иромантията е древно познание, което се занимава с разчитане линиите на ръката и тяхната връзка със съдбата.

Хиромантията е древно познание, което се занимава с разчитане линиите на ръката и тяхната връзка със съдбата.

Смята се, че тези линии могат да предскажат както характера и особеностите на техния притежател, така и бъдещето му. Но разчитането им е изключително трудно и понякога подвеждащо.

Има четири основни линии на съдбата и характера, по които да се ориентираме – вижте схемата. Първата е линията на сърцето, оцветена е на схемата в червено. Втората е оцветена в синьо и това е линията на ума. Третата, в зелено, е линията на живота. Четвъртата линия е на съдбата, на схемата е в цвят охра. Тя обаче не е добре изразена на всяка ръка, което означава, че човек сам си гради съдбата. При повечето хора дори тази линия изобщо липсва и те са само с предишните три основни.

А ето и едно бърза и начална трактовка за самите линии.

 1 – в синьо - Линията на ума.

Тя разказва за талантите на хората, за тяхната способност да мислят, за стремежите им към обучение и получаването на нови знания, за възможността им да се приспособяват и оцеляват, за придобиването на нови умения.

Ако линията на ума се забелязва трудно, този човек трудно може да се концентрира върху една задача. Може да има слаба памет. Отчетливата линия говори точно за обратното.

Ако линията не стига дори до безимения пръст, значи, че този човек е лишен от креативност. Той е предразположен към логическо мислене и има склонност към точните науки. Дългата линия е признак, че притежателят й е склонен да дава нетрадиционни решения, има висок творчески потенциал.

Правата черта е признак, че този човек е реалист. А такава с извивки – човек, склонен да мечтае силно и много.

Когато линията прекъсва, това е знак, че притежателят й е емоционално нестабилен. С него е трудно да се договориш. Обича да спори. Не разбира какви са му жизнените цели.

Ако синята линия се пресича с долната зелена, то това е знак, че човекът е мъдър и има невероятно мощна интуиция.

2 – в зелено - Линията на живота.

Тази линия показва енергетиката на човека, неговата духовна сила, а също и неговата аура. Тя дава информация за важните неща от живота, за кармата, за минали животи и прераждания. Тя дава информация за здравето, за склонността към разболяване и за това колко дълго носителят й е предразположен да живее.

Ако линията е много слаба и неотчетлива, това не е страшно. Не говори за дължината на живота му, а за това, че не може да се определи какво иска от самия живот и изобщо, че няма ясни цели.

Много отчетливата линия говори, че притежателят й прекрасно разбира какви задачи стоят пред него и има ясно съзнание как може да ги изпълни.

Ако тази линия има разклонения, това означава, че човек има някакви кармични дългове за изплащане, които е добре да изкупи в това си прераждане.

Ако линията е много дълга и дълбока, човекът ще има дълъг живот.

Ако в края линията се раздвоява, това означава, че рано или късно човекът трябва да направи много важен избор, който има съдбовно значение и да определи каква ще е по-нататъшната съдба.

Ясното прекъсване на линията означава, че в определен момент от живота човекът ще има неприятности, които е напълно възможно обаче да бъдат преодолени. Затова е важно да се смени начинът на живот, да се предприеме точен размисъл и да има отказ от нещо.

3 – в охра - Линията на съдбата.

Тази линия не винаги се забелязва. Ако се вижда отчетливо, означава, че човекът и неговият живот са силно зависими от съдбата. Може и сам да взима решения, но във всеки един момент ще изпълнява задачите, които са му възложени от мирозданието и вселената. Това обикновено са хора с особена мисия.

Ако линията се вижда слабо, човекът сам строи съдбата си. Много често тази линия изобщо не се забелязва.

Ако тази линия е прекъсната или се извива, значи, че човека го очакват много жизнени промени и много от тях няма да са планирани.

4 – в червено - Линията на сърцето.

Първо се гледа от кой пръст тръгва. Ако тръгва от показалеца, значи човекът е много внимателен при избора на жизнения си път. Той оставя много малко неща на случайността, а предпазливостта е основна в живота му.

Ако тръгва от палеца – човекът често мисли само за себе си. Съдбата му е да получи нещо от другите, но много трудно самият той дава. С такива хора е много трудно да се създаде продължителна житейска връзка – приятелска или любовна. Единственият начин е да живеете за него и да го боготворите.

Ако линията започва между палеца и показалеца, това е белег на хора, които абсолютно не умеят да се ориентират в обстановката. Не познават другите хора и са наивни за техните номера. Лесно са предавани, но трудно се учат от грешките си и ги повтарят често. Самите те често разочароват с поведението си.

Ако линията на сърцето е кратка и права, това е признак, че любовта не играе особено важна роля за притежателя на тази линия.

Ако линията постоянно извива, има необичаен рисунък – човекът е крайно емоционален, чувствителен, има мощна емпатия – способност за съчувствие и помощ към другите.