0

С пирайки автомобил на пътя за проверка или нарушение, американските полицаи паркират патрулния автомобил отзад, за да може записващото устройство да заснеме всичко, което се случва, а след това се приближават до прозореца на водача. Освен това те винаги докосват спрения автомобил в зоната на задния ляв фар.

Можете да се убедите сами, като гледате това кратко видео. Тази процедура изглежда по-скоро като ритуал:

Всъщност докосването на спрял автомобил с длан или пръсти е много полезна практика. Така полицаите оставят пръстовите си отпечатъци. Това е така, за да може в случай на нападение или бягство разследването да разполага с доказателство, че полицейският служител е спрял въпросното превозно средство.

Може би ще попитате защо, когато има видеорегистратори? Работат е там, че идеята за докосване на автомобила се е появила преди записващите устройства, а снемането на пръстови отпечатъци многократно е помагало на американските полицаи и следователи. Затова полицията не бърза да се откаже от тази традиция.

Освен това лекото почукване върху автомобила е леко обезпокояващо и разсейващо за водача и пътниците, които в този момент може да крият нещо забранено.

Източник: auto.blitz.bg