0

И ндийските военновъздушни сили бяха принудени да изпратят два изтребителя след съобщения за НЛО, забелязано близо до международното летище в град Имфал, съобщи Independent.

Уточнява се, че инцидентът е станал в неделя, 19 ноември, около 14:30 часа местно време. Изданието, позовавайки се на анонимен представител на правоохранителните органи, съобщава, че неидентифициран обект е кръжал около летището в продължение на няколко часа.

Според вестника изтребител от близка авиобаза е бил изпратен да прихване обекта, но неговият пилот не е успял да открие нищо подозрително. След това излетял втори изтребител, но неговият пилот също не забелязал никакви признаци на НЛО. Изтребителите са били оборудвани с усъвършенствани сензори и са извършили полет на ниско ниво над подозрителния район близо до летището, но не са открили нищо подозрително.

„НЛО-то се виждаше с просто око да се движи на запад от летището в 16:00 часа“, каза служител от Централните индустриални сили за сигурност на Индия, цитиран от информационната агенция PTI.