0

П остът президент на Съединените американски щати мечта за всеки американски политика. Оказва се обаче, че той може да бъде и проклятие.

ТРИУМФАЛНО ЗАВРЪЩАНЕ: Хиляди аплодираха Тръмп при първата му поява след покушението! (ВИДЕО)

Дългата поредица от смъртни случаи и опити за убийство на държавния глави в страната може би има своето обяснение не в друго, а в древна прокоба. Легендите в САЩ разказват, че всичко се дължи на така нареченото проклятие Текумсе, което води началото от XIX век. Тогава 9-ият американски президент Уилям Харисън отнема земите на племето Такумсе, а лидерът им пророкува, че всеки американски президент, избран в година, кратна на 20, ще умре или ще бъде убит преди края на мандата си.

ОПИТ ЗА УБИЙСТВО: Стреляха по Доналд Тръмп! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първият в този списък е самият Харисън, който поема кормилото на страната през 1840 г. и почива внезапно само месец след встъпването си в длъжност.

Останалите президенти, паднали жертва на предполагаемата орисия са:

- Ейбрахам Линкълн (избран през 1860 г., убит през 1865 г. по време на втория си мандат);

- Джеймс Гарфийлд (избран през 1880 г., убит през 1881 г.);

- Уилям Маккинли (преизбран през 1900 г., убит през 1901 г.);

- Уорън Хардинг (избран през 1920 г., починал през 1923 г.);

- Франклин Рузвелт (избиран 4 мандата, включително през 1940 г., починал през 1945 г.);

- Джон Кенеди (избран през 1960 г., убит през 1963 г.).

Говори се, че проклятието е действало само седем пъти и след това силата му е е отслабнала, а доказателство за това е президентът Роналд Рейгън, избран през 1980 г., и оцелял след опит за убийство срещу него през 1981 г.

КРЪВОПРОЛИТИЕТО МОЖЕЛО ДА БЪДЕ ПРЕДОТВРАТЕНО? Ченге било очи в очи със стрелеца при атентата срещу Тръмп! (ВИДЕО)

Колкото до днещната политическа ситуация, Тръмп спечели изборите през 2016 г. и може да повтори триумфа си тази година, 2024 г. И двете години не се делят на 20, така че той не е застрашен от нещо фатално, въпреки опита за убийство. Но Джо Байдън трябва да внимава. Проклятието на Текумсе може и да е отслабнало, но той беше избран през 2020 г., а от здравето му има много какво да се желае.

ЗНАК ОТ ГОСПОД?! Пастор предсказал покушението срещу Тръмп преди месеци! (ВИДЕО)