0

М ъж накълца с брадва собствения си член и потресе лекарите. За пръв път се разкри тайната на действието на специални гъби, с които жертвата се напапкала преди да кръцне мъжкото си достойнство.

Шокиращия случай предизвиква смут в международния медицински свят: след като е консумирал голямо количество халюциногенни гъби, докато бил на почивка в Австрия, англичанин грабнал брадва и отрязал собствените си гениталии.

След това 37-годишният мъж, чието име се спестява, опакова частите от пениса в буркан заедно с пръст и мръсен сняг от планината, където бил, според доклада от болницата във Фелдкирх.

Австрия и местоположението на Фелдкирх

 Австрия и местоположението на Фелдкирх
Уикипедия

Мъжът, който страда от депресия и се твърди, че от време на време е употребявал прекомерни количества алкохол, е бил сам във ваканционната си къща в района.

След като изял четири до пет от „магическите гъби“, съдържащи активната съставка псилоцибин , той разрязал гениталиите си на четири части с брадва.

За негов късмет малко по-късно е открит от случаен минувач.

В този момент 37-годишният бил видимо объркан и изплашен от огромното количество кръв.

Нещастникът е откаран с линейка от близкото село до болницата, където веднага е опериран - към този момент вече са изминали шест часа от ампутацията на пениса.

В болницата във Фелдкирх лекарите успяват да спасят гениталиите на мъжа:  макроскопски прикрепили отново върха на пениса и два сантиметра от тялото - но пет сантиметра от пениса му трябвало да бъдат отстранени. Четири месеца след инцидента мъжът отново имал „добра струя при уриниране и ерекция“, както пишат лекарите в статията си в специализираното списание „Mega Journal of Surgery".

Мъжът обаче временно бил поставен под интензивни психиатрични грижи и са му давани лекарства, след като продължавал да проявява психотични симптоми и да страда от религиозни заблуди.

Случаят нашумя най-вече защото е новост: в миналото е имало случаи на така наречения синдром на Клингзор, при който мъже сами са отрязвали пениса си. Според специализираното списание „Journal of Urology“ инцидентът в Австрия е първият, при който псилоцибинът се счита за отключващ фактор.

Магическите гъби, съдържащи това вещество са незаконни в Обединеното кралство, откъдето е пострадалият и вероятно затова е ял от тях в Австрия.

Псилоцибинът е естествено срещащо се психеделично съединение, намиращо се в така наречените „магически гъби“.

След поглъщане тялото го превръща в псилоцин.

Химикалът може да предизвика халюцинации със своите психоактивни ефекти и да промени светоусещането и емоционалното състояние на човека.

Въпреки тези усилия, мъжът продължава да изпитва халюцинации и дори се опитва да избяга от болницата в един момент.

Той бил преместен и поставен под психиатрична грижа, а лечението му включвало антипсихотични лекарства, за да помогне за контролирането на заблудите му.

След това лекарите открили, че мъжът е внесъл тайно вълшебни гъби в болницата, скривайки ги на нощното си шкафче, което според тях е причинило продължаващите му халюцинации

Уикипедия

Психическото му състояние постепенно се стабилизира и след седмица той бил преместен обратно в урологичното отделение, за да продължи възстановяването си.

Въпреки драстично намаления размер на пениса му, еректилната му функция се възвърна и той можел вече да пикае сам.

За изданието Mega Journal of Surgery , медиците казват: "Постигането на ерекция е забележително поради степента на разрушаване на пениса."

Хирурзите предложили обрязване на пениса, което би придало на тялото малко по-дълъг вид.

Мъжът отказал, тъй като "в момента е доволен от настоящата ситуация и не желае по-нататъшна операция", твърди лекуващият го екип.

Никой обаче не знае какво ще се случи, след като нещастникът съвсем "изтрезнее" от гъбите и осъзнае какво е направил и колко всъщност малко му е вече мъжкото достойнство.