0

Б ългария е на 13 място в класация от 29 страни по големина на женския бюст. Тя е обаче на 25-о място по размер на мъжкия пенис сред 88 държави. Това сочат данните на World Data Info, според чийто списък на първо място сред женските бюстове е Норвегия, а сред мъжките атрибути - Еквадор.

Проблемът, с който са се сблъскали изследователите при измерването на женския бюст, е в различните обозначения на размерите и използваните различни скали. В света съществуват поне шест различни системи за определяне на размера, състоящи се от цифри и подобни букви. Освен това има производители, които отново разграничават тези системи за своите продукти. Например американският размер 34C съответства на британския размер 34D и на размера на ЕС 75D. Във Франция той е 90D, а в Австралия - 12C. Чешкото наименование 2D е по-лесно за визуално разграничаване. Всички тези размери съответстват на точните размери, което многократно води до объркване.

Мястото на Норвегия начело на списъка е изненадващо, като се имат предвид очакванията на мнозина да видят латиноамериканска държава като Бразилия или САЩ, евентуално средиземноморска държава, на това място. Люксембург, Исландия, САЩ и Великобритания запълват челната петорка. Както е обяснено в изследването, големият размер на гърдите често се среща в страни, в които затлъстяването също е проблем. Според World Data Info женската гърда е съставена до голяма степен от мастна тъкан и жлези. Формата на гърдите също зависи не само от генетични фактори, но и от съдържанието на мазнини и състава на съединителната тъкан. На последно място в класацията е Виетнам, следван малко по-нагоре в списъка от Бангладеш, Камбоджа, Непал и Конго.

Съществуват различни причини за поразителното регионално разпределение, особено на малките размери, в Централна Африка и Югоизточна Азия. От една страна, често се посочва генетична причина. Жените в тези субконтиненти като цяло са по-дребни и по-леки. Средностатистическата жена в Югоизточна Азия е висока около 1,53 м и тежи по-малко от 55 кг. В Централна Африка жените с ръст под 1,60 м и тегло под 60 кг също са по-дребни от средното за света. Това само по себе си води до връзка с логично по-малките гърди при същите пропорции на тялото.

Освен това се предполага още една климатична връзка. В особено горещите региони организмът изразходва много по-големи количества енергия, за да се охлажда и да поддържа функциите на тялото в равновесие. Гърдите се състоят в по-голямата си част от мастна тъкан, т.е. от собствените енергийни запаси на организма. Ако енергията бъде бързо изведена от организма, не може да се образува мастна тъкан.

А сега към мъжките атрибути. Данни, вълнуващи множество жени, отправящи се на секс туризъм. 25-то място на България никак не е за подценяване, като се има предвид броят на изследваните страни – цели 88. Тук, за разлика от предишната класация, картинката е съвсем различна и страните от Латинска Америка триумфират. На първо място в класацията е Еквадор, следвана от Камерун, Боливия, Судан и Хаити. На последно е Камбоджа, следвана от Мианмар, Филипините, Шри Ланка и Хонконг, предаде БГНЕС.

Само няколко проучвания са успели да установят връзка между телесната височина и дължината на пениса. Ако изобщо има такава, то тя е незначителна. Почти не е установена и зависимост от индекса на телесната маса. Подобна е ситуацията и с възрастта: почти никое от проучванията не може да установи връзка с възрастта на изследваните лица. По време на ерекция в еректилната тъкан се влива сравнително голямо количество кръв, което я кара да расте.

Често се твърди, че дължината на мъжкия полов орган може да се определи по размера на обувките или дължината на показалеца. В три от повече от 40-те проучвания, оценени тук, не е установена връзка с дължината на показалеца. В едно иранско проучване от 2006 г. обаче може да се открие минимална връзка. Паралелът с размера на обувките е също толкова неясен. Тук също не е намерена връзка.