0

8-ми март е хубав женски празник, но е много важно всички мъже да знаят какви подаръци не бива да се подаряват на жените на този ден. Затова списъкът от анти-подаръци ще им бъде от голяма полза.

- Книга

Ако дамата не е филолог, изпадащ в екстаз от мириса на свежа типография и името на любимия ѝ автор на корицата, то не купувайте книги за нея преди 8-ми март. Може да я поставите в доста неудобно положение: тя със сигурност ще се старае да изглежда начетена и ще се опита да се зарадва на подарък, който всъщност я е разочаровал.

- Плюшени играчки

Виждали ли сте тези мъже, които на празника усърдно носят на гърба си огромно плюшено мече, един път и половина по-голямо от тях самите? А това не е най-добрият начин да запалите очите на момичето, по-скоро те забележимо ще се закръглят от изненада, а след това тя ще започне трескаво да мисли как и къде да постави гигантския Мечо Пух в единствената си стая и как да бърше в последствие насъбралия се прах върху него.

- Кухненски прибори и спално бельо

Тази точка е спорна: нека обясним защо. По принцип се смята за лошо да се подаряват кърпи, покривки, тенджери и тигани на жена - това изглежда като нямо изявление "твоето място е в кухнята".Но тук много зависи от това кой точно поднася подаръка. Категорично не препоръчваме на мъжете да подаряват такива подаръци на своите приятелки или съпруги: това е твърде утилитарно, твърде прозаично. Но една майка домакиня или баба със сигурност ще се зарадва на полезни и красиви неща в домакинството: вземете предвид особеностите на характера и навиците на жената.

- Евтини бижута

Скъпи обеци, елегантна златна гривна или умопомрачително колие - мечтата на всяко момиче и жена. Но такива подаръци удрят по портфейла, а ако нямат пари, мъжете често си мислят, че може да минат с реплика на марков продукт или просто да изберат непозната бижутерия.

Скъпи приятели, не бъдете такива! Такива подаръци обезценяват момичето, не го карат да се чувства като кралица, а точно така трябва да се чувства една жена на 8 март. Ето защо, ако бюджетът е рязко ограничен, откажете се от идеята да купите бижу, а по-добре се спрете на ръчно изработен продукт, като преди това внимателно изкопчете мнението на жената за нейните предпочитания за ръчната изработка.

- Членство във фитнес зала

"Какво означава това - дебела съм, грозна съм, той не ме иска повече?" - ще бъде първата мисъл на момичето, което вижда в ръцете си абонамент за фитнес зала, който не е поискало. Дори подаръкът да е от сърце, жената ще се притеснява, че не е достатъчно красива, слаба и атлетична.

- Козметичен комплект

Този подарък може да се приеме и като намек, че е време жената да се погрижи за себе си. Не купувайте кремове против стареене, дезодоранти, машинки, епилатори, продукти за душ и т.н. "Домакинството" нека си остане лично дело на жената, както и покупката на панталони и тоалетна хартия. Бъдете внимателни със сертификатите за салони за красота по същите причини. Ваучър за СПА ще я зарадва много повече.

- Бельо

Защо не трябва да подарявате бельо? Защото това е много интимна вещ, която изисква стремеж да се подбере. Трябва да знаете обема на чашката, обиколката на гърдите и бедрата, но това не е всичко! На всеки тип фигура подхожда собствен стил. Ето защо най-доброто решение ще бъде да ѝ подарите сертификат за магазин за бельо или да планирате съвместно пазаруване с любимата: направо на място и да изберете онзи комплект с "уау ефект", който и двамата харесвате.

- Парфюм

Предвиждането на реакцията на една жена към избрания от вас парфюм по принцип е невъзможно, освен ако тя лично не ви е казала директно: "Искам този вид, тази марка“. Аромат, който ви се струва невероятно секси, у момичето може да предизвика обратен ефект. Затова е по-добре да изберете подобен подарък заедно. В същото време ще научите повече един за друг, докато тествате и обсъждате вариантите.

- Животни

Живите същества не са плюшени играчки: те са нови членове на семейството, които изискват грижи като новородено бебе. Сигурни ли сте, че една жена се нуждае от тази допълнителна отговорност? Освен ако тя не ви е казала със замечтан поглед, че цял живот е искала домашен любимец, по-добре не рискувайте.

- Часовници

Защо не можете да подарите часовник на жена? Има много предзнаменования за часовниците като подарък и всички те са лоши. Смята се, че от момента на подаряването им те започват да отброяват оставащото време от живота на човека, приближавайки смъртта му. В Китай като цяло може да смятат подаръка за пожелание за бърза смърт (добре, че не сме в Китай). Така че, ако жената е суеверна, тя ще се смути от тази вещ, дори и да идва от Швейцария.Но има изход: за да надхитрите Вселената, изискайте от жената да плати за часовника с двулевова монета: за вас сделката може да не е много добра, но за нея ще бъде чудесна: и аксесоарът благосклонно ще се откупи и ще се избегнат проблемите.

- Нищо

Ако тя каже "Нищо не ми трябва", това означава, че има нужда от нещо. Постарайте се и я зарадвайте с нещо малко, но от сърце.

*Източник: WOMAN.bg