0

О стин Уелс от Сан Диего заменя задръстванията по улиците с клатушканията от вълни в морето, след като решава да си купи каюта на круизен кораб.

По думите му било по-евтино да си вземе жилище на кораба, отколко в града, в който живее. Със спестените пари можел да си осигури по-висок стандарт на живот. От добрата храна и още по-добрите гледки до работа от разстояние и повечето свободно време изглежда, че Уелс е намерил златната среда.

БОГАТИТЕ СЪЩО ПЛАЧАТ: Пътник падна зад борда на най-големия круизен кораб в света

Пред CNBC Уелс заяви, че е похарчил $300 000 за апартамент на борда на „MV Narrative”.

Круизният кораб обаче все още се строи в Хърватия и е заложен да плава за първи път през 2025 година. 

Мега круизният кораб може да се похвали с огромни 500 частни каюти, като стаята на Уелс обхваща разполага с бюро, душ кабина, килер и сгъваемо легло. Хора като Уелс, които живеят на борда получават достъп не само до частен фитнес и фермерски пазар, но и до медицински услуги, 24-часов рум-сървиз и частни кухни. Корабът разполага и с 20 ресторанта и бара, училище библиотека, банка, кино и плувен басейн.

28-годишният Уелс споделя, че това, което най-много го радва е, че може да обиколи света, докато следва ежедневието си и работи. Той се надява по време на круизните си обиколки да се сприятели с много хора. 

НА ПРИСТНИЩЕ БУРГАС: Стъкленият дворец пуска котва у нас

Според The Sun апартамент в Сан Диего струва около 2 500 долара на месец, докато за каютата си на борда на „MV Narrative” Уелс ще трябва да се бръкне за 2 000 долара на месец.

Медията отбелязва, че собствениците на луксозните круизни жилищни кораби Алистър Пунтън и Шарът Лий се излезли с идеята за „MV Narrative”, защото са „искали да предложат по-достъпен живот по море“.

Около 1000 души ще нарекат круизния кораб свой дом, след като той отплава след няколко години. На борда му ще има 11 типа различни домове.