0

Пременен с папионка и леко гелосан по подобие на своя съименник черният петел Роналдо гордо дефилира вчера на площада в Симитли. 

 Пред погледите на стотици дошли на традиционния Великденски празник конкурс за най-перест и гласовит петел от района Роналдо обра овациите на публиката, но компетентно жури присъди наградите на други петли.

Бял петел, отглеждан от Валери Илчев от Крупник грабна първата награда. Второто място взе петелът на кмета на село Полето Иван Манчев, а третото място бе за най-перестия петел на малката Станислава Митрева.

Музика, веселие, състезания, борба с яйца бяха организирани за симитличани в първия ден на Великден. Пренасяне на тежък товар в лъжица и на глава, най- красиво боядисано яйце, най-здрав борец бяха конкурсните програми за децата в Симитли. Ентусиасти преминаха трасето с конуси с много тежък товар за много кратко време и запазиха яйцата си здрави. За всички участници имаше награди, а най- бързите и сръчни взеха почетните първо, второ и трето място с големите подаръци – колела, тротинетки, скейтборди и много други. Уникално нарисувани яйца представиха малчуганите пред журито, но и от тях бяха отсети най- добрите. Веселото яйце изработено с много старание на Алекс Златанов грабна първото място, втори стана Дани Вакарелов, а кристалното яйце на Лори Бачева остана трето. В борбата се включиха от 2,3 годишни деца до техни каки и батковци, но и тук най-добър беше Алекс Златанов с най- здравото кокоше синьо яйце.

Преди уникалното дефиле с петлите, което е атракция само в Симитли, концерт на самодейци от Симитли, Брежани, Долно Осеново, Черниче подгря публиката. Единствено тук се събират най- герестите и перести петли, най- породистите и силно кукуригащи, за да покажат, че община Симитли е много гласовита.