Е дна рецепта от Севрозападния край на България. Ако не сте яли лютика, пробвайте я, ще ви хареса.
Една рецепта от Севрозападния край на България. Ако не сте яли лютика, пробвайте я, ще ви хареса.
Необходими продукти:
половин пиле
2 големи глави лук
4-5 скилидки чесън
6-7 чушки
600-700 г домати
олио
сол
чубрица
магданоз
Приготвяне:
Пилето се нарязва на порции и се запържва в малко олио до зачервяване в тенджера с незалепващо покритие. Запърженото месо се изважда и в същата мазнина се слагат лука нарязан на кубчета и чесъна на филийки.
След като лукът се запържи леко се добавят чушките нарязани на кубчета, след като и те омекнат се добавят обелените и нарязани на дребно домати.
Ястието се посолява, поръсва се с чубрица, парчетата пиле се връщат обратно в тенджерата, залива се с 1 ч. ч. вода и се оставя да къкри на тих огън, докато месото омекне и остане на мазнина.
Търсете утре специалното кулинарно приложение "България в чиния" единствено в хартиеното издание на вестник "Монитор", в което ще откриете още много автентични рецепти от всички краища на България.
