0

М орска сол в ъглите на дома отваря път на новото в живота ни – работа, любов, късмет и здраве. Това разкри пред „Телеграф“ Мариана Мръвкова, консултант и лектор във „Фъншуй академия“. 

„Този ритуал се прави задължително при първа пролет. Ако и фазата на Луната е около пълнолуние, както е сега, още по-добре“, коментира експертката. Заявява, че сега е времето, в което да се разделим със старото.

Измитането на дома става отвътре навън. Особено внимание трябва да обърнем на ъглите. Според фъншуй там стоят старите енергии, заради които животът на човека зацикля.

„Доста хора държат там (а и въобще в жилищата си) стари букети, изсъхнали, антикварни часовници, вехти подаръци. Моят съвет е да се махнат, а в ъглите да се поръси морска сол на кристали. Тя трябва да престои 24 часа и после можем да я оберем с метла или с прахосмукачката“, съветва Мръвкова.

По думите й следващата стъпка е да се запали свещ , но от чист восък. С нея се минава отдолу нагоре по посока на часовниковата стрелка отново в кьошетата. Накрая се напръскват със светена вода.

„Т.е. имаме три основни елемента в пролетното пречистване на всеки дом - морската сол, огънят и водата. Гардеробите също трябва да се отворят, за да се проветрят. Тук правилото е дрехи, които не сме обличали една година да дарим/изхвърлим. Въобще с колкото повече стари неща се разделим сега, толкова по-бързо ще дойдат новите събития и ще ни се случат правилните неща в живота“, обобщава столичната експертка, която наскоро стана и Бизнес дама на годината в категорията холистично здраве.

Фъншуй консултантката разкри още, че който иска да се абонира за добрите събития, през март да сложи в югоизточния сектор на дома си съд с вода, сол и монети. А в северозападния край между 9 и 11 часа всяка сутрин да пали червена свещичка за активация на това пространство. 

„Тези зони обаче се местят всеки месец и са необходими индивидуални изчисления“, поясни още Мариана Мръвкова.

Сини одежди и оникс привличат късмета 

По отношение на стайлинга през пролетния сезон водните и дървесни цветове ще привличат към нас любов, здраве и шансове за сполука.

„По принцип водата се презентира и от черното, но малко хора обичат да носят такива дрехи. За това можем да сложим кристални бижута в тази гама като оникс и турмалин, а дрехите да бъдат във всякакви свежи цветове. Но най-добра е синьо-зелената, тюркоазена гама“, коментира фъншуй експертката.