0

А ко се осмелим да сбъднем най-разкрепостената си мечта по време на лятната ваканция трябва да сме наясно, че не всичко е позволено. Не и във всяка държава.

Ако се осмелим да сбъднем най-разкрепостената си мечта по време на лятната ваканция трябва да сме наясно, че не всичко е позволено. Не и във всяка държава.

Някои имат табута по отношение на секса. Но това може да е най-малкия проблем, защото по света съществуват изключително странни и невероятни забрани, за които на дали подозираме. Например секс играчките. За много хора те са част от ежедневието. Но на определени места не са позволени.


Нецензурно


В американския щат Алабама все още важи закон, който забранява продажбата или закупуването на „всяко устройство, проектирано или пуснато на пазара като полезно предимно за стимулиране на човешките полови органи“. В Тексас също има много лошо отношение към всички продукти на розовите шопове. През 1973 г. законодателството на Тексас прие подобен закон, който забранява продажбата или промотирането на „нецензурно устройство включващо вибратор или изкуствена вагина, проектирано или продавано като полезно предимно за стимулиране на половите органи на човека”. На фона на това тексасците дори не се нуждаят от проверка, когато някой купува пистолет. А с него можеш да убиеш човек, докато вибраторът се използва по начало само за удоволствие.


Орални ласки


До 1969 г., в Канада пък е бил забранен оралния секс. Филмите, изобразяващи сексуален контакт или пълна голота, са забранени в Непал. Дори от тези на Боливуд са отстранени много сцени преди да стигнат до зрителя в страната на Буда. Правителството цензурира и всички уебсайтове. Министерството на вътрешните работи мотивира наложената забрана с обяснението, че младите хора са пристрастени към порното. Много българи пътуват и до Индия. Там целувките не са незаконни, но много хора са били глобени за това съгласно раздел 294 от Наказателния кодекс на страната, който предвижда санкция за “нецензурно действие на което и да е обществено място“. Дори звезда като Ричард Гиър си изпати с издадена заповед за арест след като целуна боливудската актриса Шилпа Шетти на събитие срещу СПИН през 2007 г.


Гушкане


Целувките и прегръдките на публично място в Катар също могат да ви причинят в неприятности. В Лондон, пък е незаконно да правите секс на паркиран мотор. Този закон идва от периода след Втората световна война, когато бивши войници се връщат във Великобритания с военни мотоциклети и празнуват свободата си, отдавайки се на ласки с мацки направо върху машините.

Казват, че любовта е сляпа и не пита, но все пак внимавайте. Защото ако бъде установено, че жена е извършила изневяра в Египет, тя получава две години затвор. Но ако съпруг бъде хванат да кръшка, тогава той получава шест месеца затвор.


Хотел


Секс без брак е незаконен в Дубай, независимо от връзката, която може да имате с партньора си в своята страна. Еднополовите бракове също не се признават и въобще целият хомосексуален секс не само е табу, но е и наказуем. Противно на закона е още да живеете заедно или да споделяте една и съща хотелска стая с някой от противоположния пол, с когото не сте женен или сте в тясна връзка. В противен случай рискувате преследване, лишаване от свобода и/или глоба и депортиране.