0

Л ятото вече е факт. Това означава само едно – средностатистическата жена се притеснява от факта, че за пореден път не е успяла да извае плажно тяло на време.

Имаме добра новина – има вкусни плодове и зеленчуци, които топят мазнинини.

Ето и петте най-добри:

Ягоди

Лятото е сезонът не само на дините, но и ягодите. Калият и танините в ягодите ги правят диуретик, който трябва да ядем по-често, особено когато плодовете са пресни и сезонни. А поради високото съдържание на манган, който стимулира щитовидната жлеза, се смята, че ягодите имат ефект да изгарят телесните мазнини. Изследователите са установили също, че  похапването им помага за регулиране на кръвната захар и може значително да намали усложненията при диабетици.

Папая

Способността на папаята да изгаря мазнините се дължи на храносмилателния ензим папаин, който помага за разграждането на някои захари и мазнини и помага за усвояването на излишните мазнини и захар в тялото ни. Освен това плодът е безценен помощник в битката с целулите и е богат на фибри, калций, желязо и витамин С, писа БГНЕС. Проучванията показват, че ферментиралата папая, приемана като хранителна добавка, може да помогне за поддържане на физическото и психическото ни здраве.

Броколи

Броколите са пръв помощник  в борбата с излишните килограми. Това се дължи на високото им съдържание на фибри, които изгарят много енергия по време на храносмилането. Освен това, докато преминава през храносмилателния тракт, фибрите в броколите поглъщат токсините и мазнините в организма. те са отличен антиоксидант с високо съдържание на витамин С.

Ананас

Бромелаинът се съдържа главно в пресния ананас и е отличен противовъзпалителен, подпомагащ храносмилането и изгарящ мазнините ензим. Ананасът, произхождащ от Бразилия и Парагвай, е богат на манган, който подобрява метаболитната реакция на въглехидратите, аминокиселините и холестерола. Той съдържа и големи количества витамин С - най-мощният антиоксидант. Имайте предвид, че ананасът в консерва няма същия ефект.

Зеле

Зелето е чудесна храна за стимулиране на метаболизма и подпомагане на загубата на тегло. Ето защо то толкова често се включва в диети и програми за детоксикация. Брюкселското зеле също е част от тази група храни, богати на витамини С и К и с високо съдържание на калций, който помага за намаляване на усвояването на глюкозата в кръвта