0

Н ова Броудкастинг Груп е единствената българска медийна компания, която придоби правата за телевизионно излъчване на сериала и филма „Слуга на народа“, с които Володомир Зеленски успя да спечели президентските избори в Украйна през 2019 г.

От 18 април комедийната поредица, превърналa се в истинска сензация, ще може да бъде проследена от българската аудитория всяка делнична вечер в 23,30 ч. по NOVA.

Мизерия

Сериалът „Слуга на народа“ дава отговор на въпроса какво се случва, когато обикновен и принципен човек е избран за президент и поставя началото на истинската политическа кариера на създателя му Володимир Зеленски. В политическата сатира той се превъплъщава в скромния и свит учител по история Василий Голобородко, който се бунтува срещу мизерията в страната си. Гневът му привлича голям брой последователи, които започват да събират пари, за да организират президентската му кампания. За всеобща изненада Василий печели изборите, а поредицата проследява новия му живот като президент. Василий не желае да се променя – иска да остане същият – да живее в собствения си апартамент заедно с родителите си; да взема пари назаем от приятели в края на месеца и да ходи на работа с колело. Как ще се справи с огромните очаквания не само на нацията, но и на семейството и приятелите си Голобородко, ще успеят ли тъмните сили на властта да променят този честен и скромен човек или Василий ще оцелее в битката срещу институционалната корупция, ще стане ясно от епизодите.

Сатира

„Слуга на народа“ е повече от комедиен сериал и ще предложи на българските зрители един различен, забавен и остроумен поглед върху реалност, в която животът повтаря изкуството. Политическата сатира представя Володимир Зеленски в другото му амплоа – на актьор и продуцент. След огромния успех на сериала той е избран за държавен глава на Украйна, въпреки че няма никакъв политически опит. Точно както се случва и с героя му в сериала. Телевизионната поредица има огромен успех в Украйна, където е сред най-гледаните сериали за 2015 г. Освен продажби извън Украйна форматът е реализиран в други страни по света. Вторият сезон на комедийната поредица „От любов до импийчмънт“ излиза в края на 2017 година, а през 2019 г. е представен и третият сезон на култовата телевизионна продукция – „Избор“. „Слуга на народа” печели наградата „Голд Реми” за „Телевизионна комедия” на WorldFest 2016 в Хюстън. На Световния медиен фестивал в Хамбург продукцията е отличена със Сребърна награда. „Слуга на народа” е и финалист на Международните награди за драма в Сеул през 2016 г.