0

П рокуратурата в сръбския град Ягодина разследва твърдения за участие на кмета на града и председател на партия "Единна Сърбия", член на управляващата коалиция, Драган Маркович Палма в секс скандал с малолетни момичета, съобщават сръбските вестници.

Прокуратурата в сръбския град Ягодина разследва твърдения за участие на кмета на града и председател на партия "Единна Сърбия", член на управляващата коалиция, Драган Маркович Палма в секс скандал с малолетни момичета, съобщават сръбските вестници.

Заместник председателката на опозиционната сръбска Партия за свобода и справедливост Мариника Тепич на пресконференция вчера обвини Палма и "чудовищата на власт" в Сърбия в перверзии и мафиотски дела. Тя каза, че Палма и коалиционните му партньори от партията на президента Александър Вучич и социалистите на Дачич, с които е в коалиция и на местно равнище, в сводничество на момичета и жени в Ягодина.

Тепич показа запис на разказа на свидетел, който по-рано работел в хотел в Кончарево, за който се смята, че е на Палма. В хотела се организирали забави с момичета, в които участвали хора от властта.

По преценка на свидетеля, момичетата били на възраст от 15 до 18 години и били докарвани с таксита от Белград. Предимно след употреба на алкохол те били склонявани от хостесите да си тръгнат с някого от гостите. Това продължавало вече десет години, но никой не смеел да говори за тези забави.

Скоро след отправянето на обвиненията се обади Палма, който каза, че всичко това е "лъжа, лъжа, лъжа" и заяви, че Мариника Тепич ще отиде в затвора за тези твърдения.

Прокурорът от Ягодина Радослав Вучкович съобщи, че прокуратурата има информации само от пресконференцията, и че се събира информация, за да се установи има ли елементи на престъпление и на какво престъпление. Свидетелите ще бъдат изслушани в полицията, каза прокурорът.