0

П ървият брой на новия варненски вестник „НахОДКи” излезе от печат преди броени часове. Вестникът е безплатно месечно издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс- Варна.

Първият брой на новия варненски вестник „НахОДКи” излезе от печат преди броени часове. Вестникът е безплатно месечно издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс- Варна.

„НахОДКи”, който се печата в тираж от 300 брoя, се списва от възпитаници на Литературен клуб и младежки медиен център „Касталия”. В първия брой младите репортери алармират за сериозните проблеми на подрастващите, сред които са зависимостите към тютюневи изделия, наркотици и мобилни устройства.

Срещат читателите и с две американски преподавателки, които са избрали да работят във варненски гимназии. Отгръщат също завесата за любопитна статистика, свързана с посещенията в Регионална библиотека „Пенчо Славейков”.

Една от страниците на вестник „НахОДКи”е отделена за култура и изкуство, откъдето може да се почерпи информация за предстоящата годишнина на Детския вокален ансамбъл „Сребърни звънчета”, да се прочете лично творчество на млади поети и литератори, както и да се научи за събития, свързани с национални ученически конкурси и фестивали.

На страницата за развлечение младите журналисти се спират на актуалните тенденции при абитуриентската мода, дават полезни съвети за храненето и активното спортуване.

Редактор на периодичното издание е Магдалена Маркова, а кръстник и консултант на вестника е Емилиян Ялъмов.