0

Р етроградната Венера продължава да действа с пълна пара до края на месец юни. Тя вече внесе напрежение в личните и бизнес отношения.

Ретроградната Венера продължава да действа с пълна пара до края на месец юни. Тя вече внесе напрежение в личните и бизнес отношения.

Не всички зодии обаче ще страдат. Тези, които могат да извлекат някакви позитиви са Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Водолей. „Особено , ако имат хармонични аспекти в рождените си хороскопи да очакват любов, връщане на пари , ако са дали някому назаем. Сега дните са благоприятни за ремонти и рефинансиране на кредити“, казва топастрологът Маргарита Паскалева. В сферата на здравето генерално тя не съветва да се извършват естетически корекции и пластични операции, заради променения ритмус на планетата на красотата – Венера.

Венера често е наричана като планета сестра на Земята. Двете си приличат по размер, плътност и химичен състав. Съседната планета е и третият най-ярък обект в небето след Слънцето и Луната. Народът ни я нарича още Вечерница и Зорница, тъй като може да се види малко след залез или преди изгрев Слънце. Според астрологията Венера управлява човешките отношения, интимните и бизнес партньорства, притеженията. Когато тя тръгне обратно на видимото си движение по хоризонта се казва, че влиза в ретроградна фаза. Тя пречупва енергията й и води до проблеми в сферите на отговорности на планетата. А ето и най-основните тенденции през ретро-периода (13 май – 27 юни) за всеки знак, според астролога Маргарита Паскалева.


Овен

Докато Венера е ретроградна Овните трябва да внимават в отношенията с братя и сестри. Други от знака ще се наложи да купят точно сега автомобил, но по-добре да изчакат. В генерален план овните да отложат и пътувания, да се пазят от кражби и измами.


Телец


Представителите на този земен знак ще имат доста турболенции в сферата на финансите, където мнозина ще имат загуби. Въпросът е сами да не се набутат между шамарите, като решат да изплуват с нови заеми или бързи кредити. Направете ревизия на всичко, което е ценно за вас.


Близнаци


При вас може да има зацикляне на развитието изобщо. Хубаво е да си направите равносметка на вашата същност и поведение и ако някъде грешите да се коригирате. Някои близнаци ще усетят подтик и за външна промяна- на стила, прическата, косата, гардероба. А защо не и с нова диета. В здравословен план пазете ръцете си от трамви.


Рак


За вас е добре да бъдете малко по-уединени, да не влизате в пререкания и да пазите тайните си, лични и професионални. В същото време при мнозина от знака могат да се възобновят стари любовни афери. Очертават се още и фалшиви оферти за и от чужбина.


Лъв


Венера ще изпитва отношенията на мнозина, родени под този царствен знак. Пазете се обаче от фалшиви приятели. Докато Венера е ретроградни не си поставяйте нови цели, а правете ревизия на старите планове. Пазете идеите си!


Дева


Ретроградната Венера ще засегне вашата кариера, като могат да изникнат стари недовършени задължения. При други от знака имиджът ще пострада и/или ще загубят работата си. Не губете време, а се преориентирайте в други сфери на дейност.


Везни


Времето е подходящо за една преоценка на възгледите ви към живота. Някои от вас , които учат има голям риск да не си вземат изпитите си. От друга страна обаче ретроградната Венера дава възможност и за корекция, ако сега ще се явявате на поправка. Дебнат ви проблеми зад границата, кражби на ценности, така че изчакайте с пътешествията.


Скорпион


Старата любов ръжда на хваща. За тази поговорка мнозина ще се сетят, тъй като има шанс да възобновят стари интимни отношения. Точно сега при нужда може да се обърнете за някакво рефинансиране на ипотечен кредит.


Стрелец


Добре е да си направите преоценка на партньорствата като цяло – на старите, а нови не започвайте. Тук влизат интимни, бизнес, брачни. При някои по-нестабилни връзки може да има приключване. Пазете се от интриги и измами.


Козирог


Дойде време за довършване на стари проекти и дела. Хората, които са без работа вероятно ще намерят, но по скоро сезонна или временна. Ако притежавате свой бизнес вероятно ще се наложи преструктуриране и съкращения. Уязвими са белите ви дробове.


Водолей

За жалост мнозина от вас ще се въздържат от почивки заради липсата на финансови средства. Добрата новина е, че при някои водолеи предстои връщане на любовни връзки. Други да избягват хазартните игри.

Риби

Домът и семейните отношения ще бъдат във вашия дневен ред-родители, жена, мъж, деца. Ако пътувате , вземете предпазни мерки срещу обири. При други от знака може да се наложи смяна на мебели. Ако сте обвързани, пазете се от забежки!