Е дна история за загубена в Балкана брачна халка, която била намерена случайно от две момчета и две момичета и върната обратно на съпруга предизвика множество коментари в социалната мрежа.

Една история за загубена в Балкана брачна халка, която била намерена случайно от две момчета и две момичета и върната обратно на съпруга предизвика множество коментари в социалната мрежа.

Историята е от средата на януари, когато излезлите на разходка в района на връх Бузлуджа Шабан Шенол, Мерт Асанов и приятелките им Дилек Юмер и Вани Ко, студенти от старозагорския Тракийски университет се натъкват на брачното свидетелство с гравирано на него лично име Zuleyha.

След кратък размисъл младежите започват издирване на собственика, който се оказал участник в една от групите „За Казанлък“ и не след дълго откликнал на въпросите им. Оказало се, че халката е загубена на 16 януари  и търсенето й останало безрезултатно.Още същия ден тя е върната обратно, а Zuleyha Emin ще напише в групата:“ Здравейте група! Искам да си изкажа благодарностите към добрите хора на този град. В неделя мъжът ми си изгуби халката и на следващия ден се свързаха с нас съвсем непознати хора с добри сърца да ни кажат, че са ни намерили халката и са ни открили по надписа на нея. Не веднъж съм го казвала “обичам го този град” добре, че ви има добри хора! Вани Ко,Шабан Шенол ,Mert Asanov ,Dilek Yumer и Йоана Цветкова-Комитова.“.

Десетки са коментарите под тази благодарност, мнозина изразяват възхищението си от стореното , някои съветват загубилия брачното свидетелство Шенол , известен в Града на розите стоматолог друг път да внимава повече.Не липсват и иронични подмятания от сорта, че може би халката е била свалена от пръста на собственика й заради „забежка“ с друга жена в планинските усои.Съвсем сериозно Вани Кол отвръща , че преди да се обадят на потърпевшето семейство са направи свое проучване и са се убедили в обратното.

„Фейсбук е зло, което ни откъсва от реалността, но ето че в този конкретен случай мрежата се оказа полезна, за да върне обратно на собственика нещо ценно за него. Ценно не заради стойността на благородния метал, а защото е свързано с конкретен щастлив миг от живота му. Радвам се, че има такива млади хора като Вани, Шабан, Мерт и Дилек. Пиша го съвсем сериозно, защото всеки ден сме заливани от черни новини за техни връстници, за които добротата и съпричастността не означава нищо!“, коментира възрастна казанлъчанка, чийто малка вила в местността Старите лозя за пореден път е била обект на кражба от незнайни злосторници.