0

М инистърът на финансите Асен Василев не успя да гласува на изборите за местна власт, тъй като община Хасково отказа да издаде удостоверение, с което да упражни правото си на вот. 

“Казусът с мен е меко казано абсурд. Община Хасково в продължение на шест часа се опитваше и не можа да установи, че през последните шест месеца народен представител, избран от областта и след това министър на финансите през последните шест месеца е живял на територията на страната”, сподели възмущението си пред журналисти Василев. 

КАКВО СЕ СЛУЧВА?! Асен Василев не успя да гласува

Секционната избирателна комисия отказа на Василев да го допусне до гласуване заради присъствието му в забранителния списък, в който е попаднал заради липсата на изискуемата уседналост. След това и Общинската избирателна комисия препрати жалбата на Василев, която класифицира по същество като искане за издаване на удостоверение, по компетентност в общината.

“Не знам колко по-оригинален документ от този за избора ми за народен представител, за министър, от "Държавен вестник", трябва на община Хасково”, попита Василев. 

“Това, за съжаление, е присъда за Хасково, което последните няколко мандата се управлява по абсолютно безобразен начин”, обобщи Василев. 

Финансовият министър обясни, че от 2000 година, от когато фигурира в масивите на "Гражданска регистрация и административно обслужване" с настоящ адрес в САЩ, е гласувал на местен вот. 

Междувременно стана ясно, че бащата на Асен Василев също не е успял да гласува на местните местните избори в Хасково.