0

З ам - председателят на секционна комисия в училището “Петко Каравелов” в Асеновград е зарязала колегите си посред нощ. Жената не е издържала на умората и демонстративно си е тръгнала, съобщи „Марица”.

“Работя в секционни комисии на изборите вече 20 години, но това ми е за последно, след като зам - шефката ни избяга”, разказа Георги Тончев, шеф на СИК.

ЗАПОЧНАХА КУРИОЗИТЕ: Секретар на комисия си обра крушите!

Наложило се да търсят спешно замяна, за да отчетат резултатите в 17- та РИК. Затова се озовали на опашка при предаването на протоколите. 

От същата секция споделиха, че избирателите предпочитали хартиени бюлетини и се затруднявали на машина.

Последни протоколи обработваха между 8 и 9 часа тази сутрин в 17 - та РИК. Палата 11 е полупразна. Цяла нощ  чакаха и представителите на СИК , в която гласуваха настанените в санаториума за рехабилитация в Хисаря. Приключихме първи с преброяването още в 22. 30 чада и до 2 часа чакахме автобус. Така се оказахме с номер 477 и сега не знаем кога ще има превоз за Хисаря, защото рейсът чака секциите, които имат грешки в протоколите, разказа  Павлина Топалова, шеф на комисията.

Доволна е обаче, че в техните протоколи няма грешки. За този успех ще получат допълнително по 25 лева. По 20 лева начисляват и за безсънните нощи на членовете на СИК, които предават в РИК книжата.