0

В ицепрезидентът Илияна Йотова упражни правото си на глас с машина на втория тур на местните избори в Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“. 

"Днес гласувах за силен човек, който показа че има позиции. Такъв, който не се притеснява да говори за най-дълбоките и страшни проблеми и да дава предложения. Гласувах за смел човек, който не се притеснява от дебати и има своите решения, а не се измъква с общи формулировки и с усмивки", заяви пред журналисти Йотова. 

Тя определи машинното гласуване като най-защитения начин за гласуване, предаде DarikNews.

Според вицепрезидента въпросът за поисканата от премиера Денков оставка на шефа на ДАНС Пламен Тончев и отменения машинен вот на първи тур не е тема, която се решава с изявление в навечерието на изборите или в самия изборен ден.

На въпрос защо според нея е толкова ниска избирателната активност, Йотова заяви: "Има недоверие в политическата система и това е най-голямото предизвикателство, което стои пред всички нас. Хората са разочаровани, защото видяха, че и най-големите противници си стиснаха ръцете в името на това да използват властта".