0

Н овосформираната партия "Величие" се оказа голямата изненада на изборите 2в1. По първоначалните данни от Exit Poll формацията влиза в следващото Народно събрание. Според социолозите от „Галъп“ партията прескача бариерата и ще бъде парламентарно представена с 4,4%.

ИЗБОРИ 2 В 1: Първи резултати от вота!

Лидер на партията е бившият полковник от НСО Николай Марков, а създател на "Величие" е Ивелин Михайлов. Името му нашумя покрай създаването на „Исторически парк“ край село Неофит Рилски в община Ветрино.

Нашият резултат е много над 4% бариера, но живеем в мафиотизирана държава, в която изборите се продават и търгуват. Това гласи първият коментар след изборите на полк. Марков.

Според него проучванията и анализите на социолози, политолози и журналисти са били манипулирани, след като не са успели да уловят високата избирателна активност за „Величие“. Той също така смята, че техният резултат е много над чертата от 4%, заяви той пред БГНЕС.

В същото време полк. Марков заяви, че „Величие“ не е против НАТО и ЕС. Ние се борим с една мафиотизирана система, едни избори, които и в момента се продават и търгуват“, каза полковник Марков и добави: „Живеем в мафиотизирана държава, а не в парламентарна република, нито европейска държава“.

Той смята, че нямат конкуренти във вътрешен план, защото партията им има уникална програма и никой друг политически субект през последните 35 години не е подхождал към управлението на страната по начина, по който те биха подходили.