0

Г ласувах за продължаване на политиката за повишаване на доходите и пенсиите, за младите семейства, които да имат шанс да отглеждат децата си в България, за младите хора, които искат да останат в България да учат, за здравеопазване без доплащания, за продължаване на антикорупционната политика. Това заяви Кирил Петков, един от лидерите във формацията "Продължаваме промяната - Демократична България" след като упражни правото си на глас в столичното 133-то Средно училище "Ал. Пушкин".

Петков изрази надежда това да се случи с правителство, предложено по тяхната формула, а именно равноотдалечен от партиите премиер. Това е единствената работеща формула от наша гледна точка, защото в този момент, при това високо недоверие между различните партии, това е решението за България да върви напред, но без да се правят компромиси с антикорупционното законодателство, добави Петков, цитиран от БТА.

Има няколко човека, с които не бихме били в едно управление, няма да ги споменавам. Но едно съм сигурен - че България трябва да върви напред, и дали ще отиде напред, зависи от всички българи, каза още Петков.