0

К ой сменя Христо Иванов в "Да, България!"  - такива спекулации вече плъзнаха из жълтите павета, докато още не е изстинало креслото на стария шеф на партията Христо Иванов.

СЛЕД ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ: Христо Иванов с радикално решение!

Спряга се името на Ивайло Мирчев, който минава за дясна ръка на подалия оставка Христо Иванов. Той е вероятният нов шеф на партия "Да, България!". Това е най-актуалната клюка на жълтите павета, пише "Марица"

БГНЕС

 В 49-ото НС Мирчев бе депутат от Добрич. На изборите в неделя обаче ПП-ДБ остана четвърта сила в Добрич след ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ с резултат от 8,79 на сто от гласовете. В 49-ото Народно събрание Мирчев бе член на Комисията по отбрана и на Комисията по енергетика, председател на Групата за приятелство България – Украйна, припомня изданието.

Ивайло Мирчев е икономист и основател на две български IT компании с успешни продукти за международния пазар. Член е на Инициативния комитет за учредяването на “Да, България!”, неин учредител и част Изпълнителния съвет.

Той е един от създателите на дигиталната платформа за честни избори “Ти броиш”.

Христо Иванов хвърли оставка след слабия резултат на ПП-ДБ на снощния вот, който почти сигурно праща коалицията на трето място с около 15 процента.