0

С ъотношението между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" в листите е запазено. Окончателната подредба продължава, в последния срок за регистрация, като забавянето идва от една от партиите - "Да, България!" в София. Това стана ясно от думите на съпредседателя на коалицията Асен Василев.

“На “Продължаваме промяната” всички листи са уточнени и гласувани на Национален съвет. В момента чакаме колегите от ДБ да приключат с техните формалности и гласуване през Национален съвет. Ще бъдат подадени в срок! Няма промяна в разпределението на водачите между ДБ и ПП. Има уточняване вътре в “Да, България” точно как и кои хора да влязат. Знаете, че там няма в момента лидер на партията и съответно Христо Иванов няма как да води в 24 - Мир”, каза Василев.

Начело в столичния 24 Многомандатен избирателен район ще застане представител на "Да, България!" и именно неговото име се уточнява. Кирил Петков е начело в 23 МИР, а Николай Денков – в 25-ти, предаде БНР.

Василев потвърди, че ще води листата в Хасково и увери, че ще има и нови лица сред кандидат-депутатите на ПП-ДБ.

Той направи изявленията си преди откриване на конференция, посветена на приоритетите на формацията - доходи, демография, образование, здравеопазване и подпомагане на младите семейства. ПП-ДБ предвижда да продължи и надгради досегашната си политика за увеличаване на доходите, която не предвижда повишаване на данъци:

“В момента сме на около 1200 евро средна работна заплата и на около 500 евро минимална работна заплата от 1 януари, която между другото е най ниската в региона даже след увеличението от 1 януари. Ако това продължи - с по 15-20% да се вдигат тези заплати, както се вдигат в последните години, след около 4 години би следвало да достигнем нивата от 1000 евро за минимална и 2000 средна, което да ни постави там където в момента са Хърватия и Румъния. Ако се върнем обратно на бюджетирането тип “постна пица”, разбира се, нищо от това няма да се случи”. каза Василев.

В конференцията под надслов "Капиталът в бъдещето" участие вземат представители на работодателски, синдикални и граждански организации.